Одржана промоција књига у Дубовцу

Библиотека ,,Вук Караџић“ Ковин организовала је 3. марта књижевно вече у МЗ Дубовац. Књижевница и професорка српског језика Љиљана Шараца представила је своја два романа ,,Златна жила“ и ,,Ђурђевим стопама“.

У присуству великог броја посетилаца, а у име домаћина, госте су поздравиле библиотекарка Биљана Илић и в.д.директора библиотеке Ивана Јованов и том приликом изразиле задовољство што се први пут организује промоција књига у Дубовцу.

,, С обзиром да је 28.фебруара био Дан националне књиге, а у сусрет 8. марту-празнику жена, одлучили смо да овај књижевни сусрет буде више посвећен литератури намењеној за припаднице нежнијег пола, те смо позвали нашу драгу Љиљану Шарац“, рекла је између осталог в.д.директора библиотеке.

Историјски роман,,Златна жила“ описује симболику прстена бугарске краљице Теодоре, супруге Стефана Уроша III Дечанског.

,,Живописна и узбудљива прича која повезује три епохе-освит златног доба српске државе, голготу Првог светског рата и данашње време у којем се догхађају злочини чија је клица зачета још пре седам векова: сви који су на силу посегнули за прстеном краљице Теодоре, мајке цара Душана Силног, открили су да у њему немилосрдно клија немилосрдно семе освете“.

Њено последње дело  ,,Ђурђевим стопама“ представља још једно узбудљиво путовање кроз српску историју.

,,У студеној Силађијевој тамници, рањен и онемоћао, чами осамдесетогодишњи деспот Ђурађ Бранковић. Док чека да се за њега прикупи откуп, пребира по својој бурној прошлости. Присећа се младалачких пустоловина и женидбе поноситом Ирином Кантакузин, љутог ривалства са ујаком Стефаном Лазаревићем, мукотрпне градње Смедерева и упињања да за свој народ освоји што више слободе“.