Славица Мастикоса представиће романе „Три хлеба насушна“ и „Прелудијим“

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин у четвртак 6.јуна од 19 часова биће одржана промоција књига Славице Мастикосе. Роман „Три хлеба насушна“ креће се од аутобиографског преко породичног до друштвеног романа. Поступак приповедања је реалистички, прати природну хронологију догађања у животу породице Мастикоса, од завршетка Другог светског рата до самог краја XX века.

„Прелудијум“ је породична сага у којој свако проналази делић сопствене душе. Испричана прича о времену прошлом и садашњем, преломљена кроз судбине бројних упечатљивих ликова који наликују великом позоришном ансамблу.

Mastikosa copy


О ауторки

Славица Панзаловић алиас Славица Мастикоса је усвојила своје девојачко презиме Мастикоса за  књижевни псеудоним под којим је до сада објавила сва своја књижевна остварења. Издала је романе: ,,Три хлеба насушна”, ,,Међаши савести”, ,,Закон срца” ,,Три хлеба насушна на полици времена” који су објављени у више издања. Носилац је неколико престижних награда за песме које су објављене у њеној књизи поезије ,,Јутрење”.   Приређивач је збирке песама за децу „Другарска књига“,  зборника радова „Седмица на Нишави“ као и двојезичне (српско-македонси) збирке поезије „Сазвежђе“ у којој је заступљена као уредник и аутор. Уредница је Монографије Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта.  Награде: „Бронзани орфеј“ 2005. и 2016.године, Мајски сусрети Удружења писаца „Седмица“ у Франкфурту. Године 2007. остварује прву награду за поезију на књижевном конкурсу Фондације „Петар Кочић“ из Дортмунда, док је на књижевном конкурсу  Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта награђена првим местом за прозу и другим за поезију. На књижевном конкурсу „Пошто Београд“ (2015. и 2016.год) добила је другу награду за Есеј о Моми Димићу.  За роман „Три хлеба насушна“ осваја Међународну  награду „Слово Подгрмеча“(2016.).