Промоција књиге „Трећа страна плоче“ Петра Пеце Поповића 13. јула у библиотеци

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин у сарадњи са Удружењем „Нешто лепо и корисно“ организује књижевно-музичко вече у четвртак 13. јула од 19ч. Чувени музички новинар, Петар Пеца Поповић, представиће есејистичку књигу  „Трећа страна плоче“, а у оквиру промоције биће приређен и музички наступ Невене Бранковић.  

У књизи ,,Трећа страна плоче”, у личној, помало сентименталној причи о минулим временима, Петар Пеца Поповић сећа се какав је био рокенрол и каква је била популарна музика у бившој земљи, а посебно колики је значај рокенрол имао у животима људи из тих времена.  Истовремено, у овој књизи, разоткрива се и аутор који је не само сведок и учесник догађаја, него и духовни и физички покретач кључних момената и појава у историји рок културе у нашем делу света.

Петар Пеца Поповић је новинар,српски публициста, музички критичар и уредник новина. Рођен је 1949.године у Београду. Био је уредник часописа  Џубокс и Рок 82. Писао је за ПолитикуПолитикин забавникБлицСпортски журнал и многе друге часописе. Радио је за Радио Београд и Радио 101. Као новинар и уредник дао је велики допринос на афирмацији забавне музике и рок музике. Помогао многим музичарима на почетку каријере: Здравку Чолићу, Бијелом дугмету, групи Азра, Рибљој чорби, Бајаги и инструкторима, Последњој игри лептира и многим другим.

najavapetarpecapopovic