Промовисана књига „Страсти сулудог аквизитера“

Коста Петров, професор у пензији из Баваништа, представио је 22.маја свој роман „Страсти сулудог аквизитера“ у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин.  Књижевно вече окупило је многобројну публику, његове суграђане, пријатеље, ученике и колеге из Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“. Промоција је имала носталгичан и емотиван призвук, јер је између осталог била посвећена преминулој Драгани Обрадовић из Ковина.

Књига „Страсти сулудог аквизитера“ има аутобиографске елементе и описује живот у Швајцарској, аквизитерске дане, али истовремено доноси топле и емотивне приче између оца и сина и између мушкарца и жене који су главни ликови. Питка проза, лакоћа израза, сентименталност, једноставан сиже су карактеристике овог дела. У знак захвалности, Коста Петров је поклонио своје књиге члановима публике, а за све госте приређен је и пригодан коктел.

Коста Петров рођен је 8.2.1948.године у Баваништу. Учитељску школу завршио је у Дервенти, Вишу педагошку школу у Тузли, а Филолошки факултет (група српскохрватски језик и југословенске књижевности у Београду. Радио је као наставник у многим местима у Босни у Херцеговини као професор у гимназији „Бранко Радичевић“ у Ковину. Био је неколико година новинар и лектор у „Дервентском листу“ у Дервенти, дописник „Вечерњих  новости“ из Београда и директор Градске библиотеке у Сребренику, крај Тузле. У Швајацарску је отишао 1988.године да четири године предаје у бившој Југославeнској допунској школи. После тога био је, више од 20 год.васпитач у једној швајцарској школи и интернату . Већина његових догађаја из његовор романа „страсти лудог аквизитера“ су истинити и односе се на његове аквизитерске дане и друговање са књигом.