Најава: Књижевни сусрети у Ковину и Плочици

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин у сарадњи са издавачком кућом Отворена књига организује 17. јуна 2022. књижевно вече са Тамаром Ђенадић. У дворишту установе са почетком у 19 часова, биће представљена књига „И равнодушност је убила мачку“. 

Несвакидашња збирка прича "И равнодушност је убила мачку" преноси читаоца из оквира реалности у низ крајње нетипичних, а увек непредвидивих фантастичних окружења. Ипак, ово удаљавање од стварности је само привидно. Реч је, заправо, о својеврсном "апстрохавању" свакодневнице, коме ауторка прибегава вешто баратајући фантастичним елементима, сатиром и опробавним механизмима приповедања

Тамара Ђенадић рођена је 1980.год.у Београду, где и данас живи са супругом Дарком и сином Михајлом. Основну школу завршила је као носилац Вукове дипломе након чега завршава и средњу економску школу. Основне студије завршила је на Економском факултету Универзитета у Београду, након чега је отпочела своју каријеру у банкарском сектору. Добила је стипендију италијанског министарства спољних послова што јој је омогућило да заврши и мастер студије из области финансија на Универзитету Тор Вергата у Риму у којем је живела годину дана.  Уз редован посао, 2015. године почиње полако и са писањем. Први радови, били су углавном у жанру научне фантастике. Пише текстове комерцијалног садржаја, углавном за ИТ компаније, као и ауторске текстове за портал намењен предузетницима- Моја Фирма.  Активно држи и радионице за нове и постојеће колеге. Ова искуства навела су је да почне да подробније размишља о писању „за своју душу“, уз идеју да то једнога дана прерасте у нешто конкретније, тачније управо ову збирку прича.

macka kovin

pdfПреузми позивницу


Промоција књиге ,,Путем за Керасију“ 16. јуна 2022. у Плочици

Никола Љубоја, након Ковина и Баваништа, наставља промоцију свог романа „Путем за Керасију“ у Плочици. Књижевно вече биће одржано 16. јуна од 19 часова у огранку библиотеке. 

nikljub16jun


 Књижевно вече посвећено Мирославу Мики Антићу

Петак, 24. јун 2022. године у 19 часова
Гост: Немања Ротар

Veče posvećeno Miki Antiću

pdfПреузми позивницу