Одржана промоција књиге Петра Орозовића

Одржана промоција књиге Петра Орозовића

Петар Орозовић, локални песник и професор у пензији, представио је своју књигу ,,Пукотина љуштуре“ прошлог петка у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин.

У питању је збирка поезије која говори о правим људским вредностима, животним темама и осећањима уметника.  Осим Петра, на промоцији су говориле и његове колегинице проф.Гордана Ђоковић и Весна Стојановић. Стихове су рецитовале ученице „Ђура Јакшић“ школе Тијана Киферов, Сара Максимовић и Уна Николић, а потом је следила анализа прочитаних песама. На почетку вечери, топлу добродошлицу и пријатно дружење пожелела је Ивана Јованов, в.д.директора библиотеке.

,,Вредност његовог писања огледа се у ванвременском садржају самих песама које су написане једноставним и чистим наративним српским језиком а обрађене теме кроз стихове у песмама су непролазног временског карактера. Збирка у себи крије много описаних животних тема које читаоцу отварају видике и гоне на размишљање. Препоручујем је читаоцима свих узраста“, закључак је рецензента књиге Марије Јотић.

Књига ,,Пукотина љуштуре“ доступна је у нашој библиотеци.