Дружење са предшколцима у огранку библиотеке у Мраморку

Предшколци са својом васпитачицом обишли су јуче огранак библиотеке у Мраморку. У име домаћина, поздравила их је библиотекарка Лариса Микић која их је упознала са радом наше установе.

Деца су прочитала песмицу „Пера као доктор“ од Ј. Ј. Змаја, „Цар Јован“ од  Д. Радовића, а чули су и басну „Магарећи жири“ коју је написао Градимир Стојковић, писац за децу који се родио и завршио основну школу  у Мраморку. Малишани су нацртали илустрацију за песмицу и басну по избору затим рецитовали научене стихове за које је жири имао задатак да аплаудира .

Извели су своју плесну кореографију и обећали нашој библиотекарки да ће је научити да игра као и они. Дружење је протекло у пријатној и ведрој атмосфери.

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, у сарадњи са ПУ ,,Наша радост“ Ковин, започела је пројекат ,,Моја књига“.  Малишани из вртића са својим васпитачицама писали су рецитације, исказе, цртали илустрације које ће бити обједињене у једној књизи, а која ће остати у власништву библиотеке. Деца су успешно завршила задатак и тим поводом организују се посете и радионице у библиотеци у Ковину и њеним огранцима.