Никола Љубоја представио нови роман ,,Путем за Керасију“

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин у сарадњи са Центром за културу Ковин организовали су промоцију књиге Николе Љубоје. Локални писац представио је свој нови роман ,,Путем за Керасију“, првог априла, у позоришној сали Центра за културу.

Осим Љубоје, о делу су говорили рецензент књиге др Рајка Уљмански и проф.Ненад Петковић. Књижевно вече увеличано је и наступом хора духовне музике „Искон“.

Др Рајка Уљмански напоменула је да књига представља једно историјско и емотивно путовање кроз време и простор. Дело садржи и неколико натуралистичких сцена, има елементе психолошког трилера где јунаци преиспитују себе, а доминира глад као мотив.

„ Ликови су сложени, изнијансирани, велики борци који не одустају од својих циљева. Роман је о пријатељству, храбрости, љубави, православљу“, рекла је између осталог др Рајка Уљмански

Проф. Петковић истакао је да је упознао једну другу Николину страну коју је до сада вешто скривао. Аутор књиге ,,Путем за Керасију“ казао је да радња романа делом иде у неке чудне крајности које воде у апсурд.

Књига ,,Путем за Керасију“ доступна је у нашој библиотеци.