Дан Библиотеке “Вук Караџић” Ковин

Библиотека “Вук Караџић” Ковин обележила је данас свој дан проглашењем ,,нај читалац” у 2021.год. и свечаном доделом награда. Укупно 16 читалаца из  Ковина и огранака, као највернији и најактивнији корисници добили су на поклон по диплому и књигу. 

Поздравну реч и срдачну добродошлицу свим присутнима упутиле су  библиотекарке Весељка Јовановић и Маја Анчуљ које су потом и поделиле награде.

В.д.директора библиотеке, Ивана Јованов, изјавила је да су награђени читаоци понос библиотеке и да установа постоји због њих.

,,Нема ништа лепше од читања које богати наш ум, учи нас да лепше говоримо, развијамо машту, спознајемо праве вредности. Овим наградама, као мали знак пажње, желимо да  стимулишемо наше кориснике да наставе да нас посећују и изнајмљују књиге“, поручила је Јованов.  

Најбољи читаоци у претходној години су:  Анита Тасић и  Урош Ивановић (Ковин), Јана Гаврилов и Мирјана Секулић (Дубовац), Евелин Секе и Илона Калапиш  (Скореновац), Тадија Микша  и Марија Наод  (Мраморак), Светомир Младеновић и Дуња Јованов-(Баваниште), Петра Макарић и Анђела Кундак (Плочица), Милан Радосављев и Горица Илија (Делиблато) и Андреја Растовац и Бисенија Чолак (Гај). 

Овим путем им још једном честитамо!

Подсетимо, поводом Дана установе, у току је попуст од 50% за упис чланова у библиотеку, који траје до краја недеље.