Активности библиотеке: промоција, семинар, документарни филмови

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин током априла реализована је промоција књига Ненада Гугла затим стручни семинар за библиотекаре из Јужнобанатског округа. После ускршњих празника читалачку публику очекује серија документарних филмова Бошка Милосављевића.

У договору са Драгославом Пауновићем, дугогодишњим сарадником библиотеке, организовано је књижевно вече 11.априла са проф.српског језика и књижевности Ненадом Гуглом. Аутор је представио своје књиге „Велелепота секунде“, „Умро сам у петак“ и „Живео сам хиљаду година“. (Сва три романа доступна су у нашој библиотеци). Његово последње објављено дело приказује небески свет вечности, будућност која се још није догодила и прошлост из које извире будућност и вечност. Посебно је наглашена прича о прецима и догађајима који остављају свој траг на оне догађаје који ће се тек одиграти.

Беба Станковић, дипл.библ.саветник за међународну сарадњу НБС, одржала је 12.априла стручни акредитовани семинар на тему Вештачка интелигенција (Artifical intelligence)Предавању је присуствовало 20 библиотекара из Ковина, Беле Цркве и Пландишта.  

После ускршњих и првомајских празника, биће организована недеља документарних филмова, а у режији Бошка Милосављевића. Публика ће бити накнадно обавештена о терминима. Подсетимо, библиотека неће са корисницима радити од 1.маја до 6.маја. Свим читаоцима желимо срећне празнике!