Литерарни конкурс  2024.

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, уочи Међународног дана матерњег језика, расписала је литерарни конкурс за ученике основних школа са територије ковинске општине. Проглашење победника и традиционална додела награда биће уочи дана библиотеке 29.марта. Циљ конкурса је развијање креативности и талента код деце и промовисање књиге и читања. Неговање лепе навике читања почиње са првим словима. Читање развија машту  и подстиче бројне таленте. 


Пропозиције

Право учешћа имају ученици основних школа на подручју Општине Ковин. 
Важно је да радови буду самостална дечја остварења.
Аутентичност младих је важан аспект сваке обрађене теме.

Ученици и теме су подељени у 2 категорије:

  1. Категорија - ученици 1 - 4. разреда ОШ

Теме :   -  Не желим да заборавим

-  Маштом бојим стварност

-  Свет је леп када се играмо

-  Једно моје путовање

 

  1. Категорија - ученици 5 - 8. разреда ОШ

Теме :   -  Зашто (не) желим да порастем

              -   Небо под којим сам рођен(а)

              -   Идоли мог времена

                -   Да би био добар човек сачувај дете у себиРок
 и  адреса

Рукописе у  једном примерку, под шифром, доставити најкасније до 20. марта 2024. године на адресу:

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин    

Цара Лазара 100    

26220 Ковин

Радови се могу слати или донети појединачно у Библиотеку или доставити преко предметног наставника из школе. Молимо професоре разредне наставе као и професоре српског језика да уз написане радове посебно, одвојено , назначе којим одељењима су предавачи. Колегинице које раде у огранцима ће такође скупљати радове и достављати их у Ковин.


Награде

Жири за додељивање награда чиниће професори разредне наставе (за ниже разреде), а за ученике виших разреда професори српског језика. Три најуспешнија рада из сваке категорије, према оцени стручног жирија, биће награђена поклон књигама и дипломама. Најбољи радови ће бити објављени на сајту и ФБ страни Библиотеке и промовисани на изложби у библиотеци. Додела награда организоваће се 29. марта 2024. године у Библиотеци ,,Вук Караџић“ у Ковину, а за тачно време доделе школе ће бити накнадно обавештене.  Додатне информације можете добити путем телефона 013/744-901 (Маја Анчуљ и Весељка Јовановић, дипл.библиотекарке) или путем мејл адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..   


 

litkonk24

Фото: архива2023