Проглашени „Нај читаоци“ у 2023.години

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин 25.јануара организована је свечана додела награда најбољим читаоцима у 2023.години. Највише дечјих књига прочитали су: Лука Ристић, Милица Куљанин, Катарина Костић, Милица Пантовић, Цинтија Петер, Милица Ранисављев, Софија Илић и Теодора Првуљ. Из категорије одрасли,најактивнији корисници су: Антонија Ђурић, Јелица Ђорђевић, Гордана Павичић, Илона Калапиш, Горица Илија, Наташа Секулић, Марија Наод и Вера Јованов.      

Укупно 16 читалаца, заслужно је добило  по књигу и диплому које је поделила директорка библиотеке. Током свечаности, организован је музичко-песнички програм. Публика је имала прилику да ужива у звуцима гитаре ученика музичке школе: Јован Новокмет, Вукашин Тубић, Јакша Лацмановић и Растко Ћулибрк. Својим наступом представиле су се и Сара Максимовић, Миа Миљковић и Емилија Жепша ученице Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин које су рецитовале стихове домаћих и страних песника. 

„Честитамо нашим највернијим корисницима и желимо им да у овој години још више књига прочитају, а осталим читаоцима желимо много успеха у текућој години. Такође, захваљујемо се учесницима програма и професоркама Марини Радивојевић и Маши Вулетић које су вежбале са својим ђацима и учиниле да ово дружење буде угодно и још лепше“, изјавила је директорка Ивана Јованов.

Дружење је настављено уз коктел.