Карикатуриста Илија Сармеш учио децу да цртају стрип

У оквиру Дечје недеље, данас је реализована радионица стрипа у огранку библиотеке „Теофило Димић“ Баваниште. Весело дружење са децом организовано је у Делиблату и Мраморку.

Илија Сармеш, карикатуриста из Ковина, упознао је ученике са теоријом и техником цртања стрипа. Ђаци су пажљиво слушали, а потом су имали задатак да осмисле и нацртају своју причу, стрип јунака... На радионици је учествовало око 40 ђака нижих разреда из баваништанске основне школе.

Пријем првака и подела чланских карата организовано је огранку библиотеке у Мраморку. Огранак „Богдан Петровић“ Делиблато посетили су предшколци и прваци. Уз песме и приче, деца су научила шта другарство значи, а посадили су и цвет пријатељства и договорили да га негују исто као и другарство.  

Подсетимо, дан раније, 4.октобра, одржане су заједничке радионице са ученицима ССШ „Васа Пелагић“ и ученицима из Албаније.

У Библиотеци „Вук Караџић“Ковин сутра ће бити организован дечји програм за ђаке првих разреда основних школа. Специјални гости: глумице из Вршачког позоришта.