Бојан Љубеновић одржао промоцију књига у Ковину

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин прошлог петка одржано је књижевно вече  са Бојаном Љубеновићем. Српски писац, сатиричар и афористичар је представио књиге Писма из Србије, Србијо, Бог ти помогао, Да је боље не би ваљало, Ништа није смешно и Србин којекуде.

Љубеновић служећи се оштрим хумором у својим делима, упозорава и критикује данашње друштво. Публика је имала прилику да чује одломке и кратак сиже свих пет књига, као и Бојанове афоризме. Дело Писма из Србије  доживело је десето издање, а садржи стотину сатиричних и духовитих писама у којима измишљени странац пише својима негде у иностранству, описујући Србију. Сатирична књига Србијо Бог ти помогао је дневник једног сељака који ће натерати читаоца да се слатко смеје његовим догодовштинама, чак и када схвати да се смеје и самом себи и земљи у којој живи.

Да је боље не би ваљало је сатиричан  и забаван роман који започиње брачном преваром, а претвара се у борбу за очување живота. Као и остала Љубеновићева дела и овај напети трилер осликава савремено српско друштво. Ништа није смешно је збирка сатиричних прича, комбинација смеха и горчине, а са циљем да укаже на проблем српског друштва.  Овогодишња Љубеновића књига Србин којекуде је путопис, дневник са елементима аутобиографије, огледало наше стварности. Написана је специфичним стилом која такође изазива смех код читалаца и бави се данашњом Србијом. Књиге су доступне у нашој библиотеци.