Обележен Светски дан књиге у Ковину и огранцима, дружење са Дејаном Алексићем

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин обележила је дечјим програмима Светски дан књиге и ауторских права.  У ОШ „Паја Маргановић“ у Делиблату и библиотеци у Ковину организовано је дружење са дечјим писцем Дејаном Алексићем. У огранцима библиотеке у Гају и Дубовцу постављена је тематска изложба, а реализована је и ликовна радионица у Гају.

Деца уживала у друштву Дејана Алексића

Хол основне школе „Паја Маргановић“Делиблато одјекивао је јуче од дечјег жагора и осмеха. Аутор популарног романа „Ципела на крају света“ укратко је представио своја дела, а затим је анимирао ученике разноврсним загонеткама, брзалицама, питалицама. Велико одушевљење изазвао је и наступ школског оркестра који је одсвирао неколико нумера у част Дејановог доласка. Дружење је протекло у веселој и ведрој атмосфери. Слична атмосфера настављена је и у ковинској библиотеци. Књижевник је читајући своје песме, огласе, дневнике, измамио дечје осмехе,а радознали ученици постављали су бројна питања.

Тематска изложба и ликовна радионица у Гају и Дубовцу

Поводом Међународног дана књиге који се традиционално обележева 23.априла, у огранцима библиотеке у Гају и Дубовцу постављена је информативна тематска изложба. Деца из продуженог боравка са учитељицом Виолетом Ракоц Стојковић посетила су гајачку библиотеку и учествовали у радионици „Насловна страна моје омиљене књиге“.