Извештај са литерарног конкурса 2023. године

јасминапетрНа овогодишњи литерарни конкурс Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин пристигло је 132 рада. Право учешћа имали су ученици основних школа са територије општине Ковин. Награђено је укупно 4 ђака из категорије нижих разреда и 9 ученика из виших разреда. Похваљено је укупно 16 радова. Свечана додела награда биће организована на Дан библиотеке 30.марта са почетком у 12 часова. Специјални гост- дечја списатељица Јасминка Петровић.

 

У сусрет Дану Библиотеке ,,Вук Караџић“ Ковин, расписан је литерарни конкурс у циљу популарисања књиге и читања. Учествовало је укупно 132  ђака из основних школа ,,Ђура Јакшић“ Ковин , ,,Десанка Максимовић“ Ковин,  ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин, ,,Миша Стојковић“ Гај, ,,Бора Радић“ Баваниште , ,,Предраг Кожић“ Дубовац и ,,Паја Маргановић“ Делиблато. Теме су биле подељене и прилагођене узрасту ученика, а предложили су их професори разредне наставе и професори српског језика из наших школа. Укупно је пристигло 43 рада ученика нижих разреда и 89 радова виших разреда. Жири је радио у саставу: Невенка Домазет Живанић, професор српског језика и књижевности из делиблатске школе, , Маша Вулетић, проф. српског језика и књижевности у „Ђуриној“ школи, Миљана Зејак, проф. разредне наставе и дипломирани библиотекар у школи ,,Десанка Максимовић“ и дипл. библиотекарке из наше библиотеке Маја Анчуљ и Весељка Јовановић. У наставку погледајте резултате:

 

Нижи разреди:

1. Дуња Лужајић ученица другог разреда ОШ ,,Ј.Ј. Змај“ Ковин за рад на тему ,,Најдража успомена“

1.Талија Савић  ученица  трећег разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“  Ковин за рад на тему ,, Особа којој се дивим“.

2. Eмилија Вукајловић  ученица четвртог разреда разреда ОШ  ,,Ђура Јакшић“ Ковин за тему ,,Особа којој се дивим“, 

3. Нора Адамов из другог разреда из исте школе за тему ,,Најдража успомена“.

С обзиром да има много талентоване деце и да је била велика конкуренција, жири је одлучио да похвали следеће ученике: Бојана Ценић из ОШ  ,,Десанка Максимовић“ за рад ,,Најдража успомена“, Тадија Станојев из  ОШ  ,,Предраг Кожић“ Дубовац за рад на  тему ,,Најдража успомена“ , Симеон Лаковић из ОШ  ,,Ј.Ј.Змај“ Ковин за рад на тему ,,Ми се разумемо“ и Лена Илић из исте школе за тему ,,Особа којој се дивим“.  

Виши разреди:

 1. Данило Келе из седмог разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин за рад на тему ,,И данас прекидају детињство мојих вршњака“ ,

1. Горан Вељић, осми разред ОШ  ,,Миша Стојковић“ Гај за тему  ,, Волим своје село“ и  

1. Душан Зојкић, осми разред ОШ ,,Бора Радић“ Баваниште за тему  ,, Моје место среће“.

2. Меланиа Домокош, ученица ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин са темом ,, И данас прекидају детињство мојих вршњака“  

2. Катарина Николић из ОШ ,, Бора Радић“  Баваниште са темом,,Волим своје село“

2. Лука Јокић , ученик осмог разреда  ОШ ,, Ђура Јакшић“  Ковин  за рад на тему ,,Моје место среће“

3.Ивона Ивачковић,  ученица петог разреда  ОШ ,,Паја Маргановић“  Делиблато , за рад на тему ,, Волим своје село“

3.Александра Миленковић, ученица осмог разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин за рад на тему     ,, Место моје среће“

3. Дуња Филиповић, ученица  седмог разреда ОШ ,,Миша Стојковић“ Гај за рад на тему  ,,Моје место среће“

Похваљени ученици од 5-8 разреда: Дарија Рогожарски из ОШ ,,Миша Стојковић“  за рад на тему ,,Волим своје село“, Софија Ђорђевић из ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад на тему,, Моје место среће“, Лена Дренча из ОШ ,,Миша Стојковић“ за рад на тему ,,Моје место среће“, Ања Ђукић из ОШ ,,Паја Маргановић“ за рад на тему ,,Моје место среће“, Александра Вукајловић из ОШ ,,Миша Стојковић“ за рад на тему,,Волим своје село“, Тадија Милошевић из ОШ,,Ђура Јакшић“ за рад на тему ,,Анегдота из ђачког живота“, Ива Петровић из ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад не тему ,,Волим свој град“, Божидар Јевтовић из ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад на тему,, Волим свој град“, Неда Јовановић из ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад на тему ,,Моје место среће“, Милош Драговачки из ОШ ,,Бора Радић“ за рад на тему ,,Прекидају детињство мојих вршњака“, Ања Живков из  ОШ ,,Бора Радић“ за рад на тему ,,Моје место среће“ и Андријана Кечина из  ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад на тему ,,Моје место среће“

Честитамо!

Хвала свима на учешћу!