Поетско вече са глумцима: Стеван Пиале и Јелена Пузић

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин у уторак 21.марта у 19 часова биће организовано песничко вече са глумцима и ђацима ковинске школе. 
Стеван Пиале и Јелена Пузић рецитоваће најлепше стихове из домаће поезије, а придружиће им се и ученици Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“.

 Стеван Пиале


О глумцима

Стеван Пиале је српски позоришни, телевизијски, филмски и гласовни глумац. Широј јавности познат је као  Лука Каначки из серије „Игра судбине“.  Публика га  памти и по улогама у филму „Бићемо прваци света“ , серијама „Шифра Деспот“, „Шешир професора Косте Вујића“, „Звездара“...

Јелена Пузић је српска глумица, популарна по улогама „Интезивни ударац у главу“, „Поред мене“ и „Психо сеанса“. Појављивала се и у филмовима „Дара из Јасеновца“, „Коло среће“, „Време зла“, „Радио Милева“.


Национални дан поезије се прославља 21.марта и установљен је од стране УНЕСКО-а, 1999.године. Промоција читања, писања и објављивања поезије у школству широм света је суштина.  Библиотека „Вук Караџић“ тим поводом имаће дводневни програм.  „Песнички изазов“ биће 20.марта од 16ч и поетско вече са глумцима 21.марта од 19 часова.