Лука Јерковић представио роман „Два света“

Ученик ИТ школе из Вршца, Лука Јерковић, промовисао је 1. децембра свој роман првенац ,,Два света“ у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин.

У присуству многобројне публике, млади вршачки аутор напоменуо је да је овај роман само почетак једне епске пустоловине и да већ пише други део. У плану је да ово дело има шест серијала. Своје знање из ИТ-а као и интересовање за лингвистику,  искористио је да осмисли програмски језик који је применио у свом роману. Главни актер књиге је млади Арвид, припадник гуштеролике расе Куологани. У жељи да упозна свет напушта шегртовање код ковача и своје родно место, те креће у авантуру одрастања. Убрзо ће се невољно обрети у рату друге две расе које са Куологанима деле исти животни простор, и покушаће да заустави сукоб. У том науму неће бити усамљен, а помоћ ће му пружити новостечени пријатељи.

О делу су говорили и проф. Марија Михајлов Ђорђевић, диригент Ненад Петковић и завичајни писац и проф.у пензији Никола Љубоја. Између осталог, рекли су да је Лука  талентована, свестрана, нова нада у свету књижевности.

Као увертира у причу, публика је имала прилику да чује Лукиног тату, Александра Јерковића који је инспиран романом одсвирао своју композицију на гитари ,,Арвидово путовање“. По завршетку официјалног дела, за све госте приређен је коктел.