Празник књиге у Београду- „Повратак написаних“

Колектив Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин посетио је јуче највећу регионалну манифестацију посвећеној књизи - Сајам књига.

После две године паузе, под слоганом „Повратак написаних“, организован је 65. Међународни сајам књига у Београду који је окупио велики број издавача, писаца, библиотекара, љубитеље књига и читања. Кроз богат пратећи програм: бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу. Запослени у библиотеци у Ковину и њеним огранцима, посетили су штандове, разговарали са писцима, издавачима, колегама. У сали „Душан Радовић“ одржане су промоције „Даница за младе“ Вукове задужбине и манифестација „Дани ћирилице“. Библиотекарка из Баваништа и уредница зборника дечјих радова „Дани ћирилице“, Милица Живковић, представила је дечји сабор и уједно искористила прилику да позове ученике да узму учешће и у наредном конкурсу, а тема је живот.

Велику пажњу привукао је наш најбољи тенисер Новак Ђоковић који је посетио сајам у присуству своје супруге Јелене. Дугачак ред  био је за потпис и посвету Љиљане Хабјановић Ђуровић, чији је штанд био је један од посећенијих. Књиге су потписивали владика Григорије, Вук Драшковић, Весна Дедић, Александра Урошевић... Деци је посебно био интересантан  Љубивоје Ршумовић.

Читалачка публика може погледати до 30.октобра широк спектар наслова домаће и светске књижевности.

Велики број нових и популарних наслова који је изложен на сајму, већ је доступан у нашој библиотеци. Подсећамо, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин отворена је за своје читаоце сваког радног дана од 7-19 часова.