Обележена Дечја недеља 2022: Шта детету треба да расте до неба

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин и огранцима низом активности  обележена је Дечја недеља. Ове године акценат је био на првацима и предшколцима, а у циљу популаризације књиге и читања.

Током ове седмице било је весело и раздрагано у друштву  наших најмлађих и најслађих читаоца. Пријем првака и креативне радионице реализоване су у свим огранцима, а у Ковину је уприличен и књижевни сусрет са Лелом Стојановић. У знак захвалности на прелепом дружењу и поводом Дечје недеље, ђацима су подељене чланске карте за библиотеку и зборник дечјих радова.  Књижевница Лела Стојановић укратко је представила своје књиге „Ањин свет“, „Весела вештица Ника и зла Кјара“ и „Весела вештица Ника“. С обзиром на то да је писала песме на тему екологије, Стојановић је искористила прилику да укаже деци на важност очувања животне средине. Ђаци су радо учествовали у разговору са књижевницом и обећали да ће до следећег сусрета сви научити да читају. Јесења радионица са корисницима из Установе за пружање дневних услуга социјалне заштите „Ласта“ организована је данас у библиотеци у Ковину. Деца су направила јесењи пано и поклонила библиотеци.

Дечја недеља, уз иницијативу и организацију „Пријатеља деце Србије”, уз подршку и покровитељство Министарства за бригу о породици и демографију, обележава се широм Србије од 3-9.октобра под слоганом  „Шта детету треба да расте до неба?“.