Љиљана Шарац

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује књижевне вечери са Љиљаном Шарац у огранцима Библиотеке у Плочици и Гају и у Ковину

Среда 13. март 2019.године - Огранак у Плочици Четвртак 14. март 2019.године - Огранак у Гају Петак 15.март 2019. године у Ковину

Љиљана Шарац српска је књижевница и професорка српског језика. Рођена је 1971. године у Смедереву, у породици Лазић. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Дванаест година је радила у Саобраћајном предузећу „Ласта” као новинар, уредник Ревије Ласта и ПР Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи „Стефан Дечански“ у Београду.Члан је Књижевног клуба Чукарица. Удата је и има синове Ђорђа и Војина.

Пре него што је објавила први роман, дуго је писала поезију и објављивала песме. Књижевни клуб Смедерево јој је објавио збирку песама Лутка учаурене душе, 1997. године.

Од сва четири, досад објаљена романа, прва три су доживела по два издања. Као књижевница је међу читаоцима препозната као аутор квалитетне српске прозе која вешто комбинује прошлост и садашњост, тако да су прва три романа била номинована за НИН-ову награду, а роман Зид тајни и за награду Женско перо.

• Опет сам те сањао, роман, Евро Боок, 2015. године, • Где сам то погрешила?, роман, Евро Боок, 2016. године, • Зид тајни, роман, Евро Боок, 2017. године, • Старија, роман, Евро Боок, 2018. године.